TS-5.4 Xnest not work

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

TS-5.4 Xnest not work

Дмитрий Швеев
Hello.
Xnest isn't connected to xdmcp to the server, I see only the black screen with an arrow.

Configuration:
...............
SESSION_0_TYPE=xfwm4
SESSION_0_AUTOSTART=on

SESSION_1_TYPE=xnest
SESSION_1_XNEST_SERVER = "192.168.111.72"
SESSION_1_XNEST_OPTIONS = "-query"
SESSION_1_AUTOSTART=Off
....................

In log on the server:
server gdm-simple-slave [9528]: WARNING: Unable to connect to display 192.168.111.135:3

From xterm:
Xnest:3 - query 192.168.11.72
too it isn't connected.

From the workstation and TS-2 to this server it is connected without problems.

Help please.

------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Thinstation-general mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/thinstation-general
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TS-5.4 Xnest not work

Blindauer Emmanuel-2
I've tested this morning : on thinstation with xterm and xnest installed:

"Xnest -query 192.168.1.23 -listen tcp :1" works

you have to add "-listen tcp" to be able to connect, by default X does
no more listen on tcp by default.

Emmanuel


Le 08/10/2015 11:17, Дмитрий Швеев a écrit :

> Hello.
> Xnest isn't connected to xdmcp to the server, I see only the black
> screen with an arrow.
>
> Configuration:
> ...............
> SESSION_0_TYPE=xfwm4
> SESSION_0_AUTOSTART=on
>
> SESSION_1_TYPE=xnest
> SESSION_1_XNEST_SERVER = "192.168.111.72"
> SESSION_1_XNEST_OPTIONS = "-query"
> SESSION_1_AUTOSTART=Off
> ....................
>
> In log on the server:
> server gdm-simple-slave [9528]: WARNING: Unable to connect to display
> 192.168.111.135:3 <http://192.168.111.135:3>
>
>  From xterm:
> Xnest:3 - query 192.168.11.72
> too it isn't connected.
>
>  From the workstation and TS-2 to this server it is connected without
> problems.
>
> Help please.
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
>
>
>
> _______________________________________________
> Thinstation-general mailing list
> [hidden email]
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/thinstation-general
>

------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Thinstation-general mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/thinstation-general
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: TS-5.4 Xnest not work

Дмитрий Швеев
In reply to this post by Дмитрий Швеев
Many thanks!!!


Date: Sun, 11 Oct 2015 16:17:25 +0200
From: Blindauer Emmanuel <[hidden email]>
Subject: Re: [Thinstation-general] TS-5.4 Xnest not work
To: [hidden email]
Message-ID: <[hidden email]>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed

I've tested this morning : on thinstation with xterm and xnest installed:

"Xnest -query 192.168.1.23 -listen tcp :1" works

you have to add "-listen tcp" to be able to connect, by default X does
no more listen on tcp by default.

Emmanuel

------------------------------------------------------------------------------

_______________________________________________
Thinstation-general mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/thinstation-general